Drugscontrole

In onze school is gisteren op vraag van de directie de politie met drugshonden binnengevallen. Vijf leerlingen liepen tegen de lamp. Met deze actie willen we een duidelijk signaal uitsturen.

Er werden een tachtigtal leerlingen op een totaal van vijfhonderd gecontroleerd, meer konden de drugshonden niet aan’, zegt directrice Maggy Vankeerberghen.

Een twintigtal politiemensen en vier drugshonden werden ingezet voor de actie. De klassen werden lukraak uitgekozen. De leerlingen moesten in een rij staan, waarna de speurhonden hen besnuffelden. De honden controleerden niet alleen de leerlingen zelf, maar ook de banken, kasten en schooltassen. Uiteindelijk werd er bij een vijftal meerderjarige leerlingen drugs aangetroffen. Het waren zeker niet de hoeveelheden die dealers op zak zouden hebben. Het was dus voor persoonlijk gebruik. Maar ook dat is niet toegestaan, en al zeker niet binnen een schoolomgeving’, aldus directrice Maggy Vankeerberghen. In de klaslokalen werd er verder niets gevonden.

‘Zoals de procedure voorziet, zijn de leerlingen overgebracht naar het politiekantoor voor verhoor en opmaak van een proces-verbaal. Intern zal ook voor elke leerling apart bekeken worden welke orde- of tuchtmaatregel er kan genomen worden.  Een drugsdealer tolereren we niet en die wordt met onmiddellijke ingang verwijderd van de school.