Duaal leren

   

Vanaf 1 september 2017 starten wij met de nieuwe onderwijsvorm 'DUAAL LEREN'

Voor de studierichting Elektromechanica (TSO) hebben wij gekozen om deze voortaan duaal aan te bieden. De leerlingen van het 5e jaar worden opgeleid door school en bedrijfswereld samen. De theorie wordt aangeleerd op school of in het bedrijf en onmiddellijk toegepast in de praktijk.  Om alle mogelijkheden voor de toekomst open te houden, bieden wij de optie wetenschappen aan.

Lessentabel: Aardrijkskunde (1), Engels (2), Frans (2), Geschiedenis (1), LBV (2), Lichamelijke opvoeding (2), Nederlands (2), Wiskunde (4), Chemie (1), Specifieke vakken/stage - modulair (18)

 

DUAAL LEREN = LEREN²

In het duaal leertraject Elektromechanische Technieken (EMT) combineer je het beste uit twee werelden: leren op school en leren op de werkplek. Je krijgt in een minimum aan tijd een sterke theoretische basis én een fikse dosis praktijkervaring mee. Zo komt boekenkennis tot leven!

Op school krijg je nog steeds de algemene vorming. Vakken als geschiedenis, Frans, wiskunde en LO blijven gewoon op het menu staan. Het grote verschil met het klassieke leertraject is dat je de technische kennis, die je op school leert, meteen omzet in de praktijk in een technologiebedrijf in jouw buurt. Je ontwikkelt zo nog tijdens je studies relevante ervaring op de werkplek én je houdt je slaagkansen in het hoger onderwijs open: meteen een flinke stap voor op je leeftijdgenoten!

WAAROM DUAAL LEREN?

Duaal leren biedt een massa voordelen. We sommen even de belangrijkste voor je op:

         Je krijgt een felbegeerd toegangsticket tot de arbeidsmarkt, maar je kan ook de stap zetten naar het hoger onderwijs 
  Al doende leren werkt motiverend
  Je krijgt een up-to-date opleiding en je bent meteen mee met de nieuwste technologieën 
  Je leert je vak van en met professionals 
  Je ontwikkelt ‘soft skills’ die door bedrijven sterk gewaardeerd worden: samenwerken, communiceren, verantwoordelijkheidszin, initiatief nemen… 
  Het is de leervorm van de toekomst

IETS VOOR JOU?

Zit jij nu in het vierde jaar ASO of TSO? Ben je gebeten door technologie? Heb je zin om een stevige theoretische basis verder te verdiepen in een hoogtechnologische omgeving? Dan ben jij een geknipte kandidaat om te starten met duaal leren!

Nog steeds niet volledig overtuigd? Bekijk dan snel dit filmpje!

 

Website agoria: duaal onderwijs