Koninklijke missie Berlijn en Dusseldorf.

 

     

 

 

 

 

 

 

Op 12 en 13 maart werd mevr Vankeerberghen (directeur) door Het Hof uitgenodigd om de Koning te vergezellen in een Koninklijke Missie in het kader van duaal onderwijs.

Het Hof is op de hoogte van de projecten ‘geassocieerd onderwijs’ in onze school . Koning Filip bracht vorig jaar een bezoek aan AUDI Brussels. Hij was toen zeer geïnteresseerd en stelde veel vragen over het project.  De Koning en zijn staf zagen hoe onze school het duaal leren ervaart. De projecten bij onze partners AUDI Brussels en BMW Belux zijn een succes.

Het bezoek in Berlijn en Dusseldorf bezorgde nieuwe inzichten. We kunnen in Vlaanderen het duaal leren uit Duitsland niet 1 op 1 overbrengen, maar er zijn zeker mogelijkheden om dit in ons onderwijs te implementeren.  Het zou echter goed zijn mocht de minister een nieuw kader creëren waarin deze onderwijsvorm tot zijn recht komt.

Het Duits Duaal Systeem werkt grotendeels modulair. Leerkrachten doceren maar zijn ook coaches.

Onze school is overtuigd dat duaal leren noodzakelijk is in het technisch en beroepsonderwijs.  Het zal een opwaardering van dit onderwijs teweegbrengen.

Het geassocieerd onderwijs op onze school is een succes. Leerlingen en leerkrachten zijn heel erg gemotiveerd. Onze leerlingen verwerven heel wat extra competenties.

Bovendien worden zij niet alleen beter voorbereid op de werkvloer maar ook voor het hoger onderwijs.

In de toekomst van onze school zal duaal onderwijs een speerpunt zijn.