Portret eindejaarsleerlingen op muur van onze school

Onze school heeft 6 reuzengrote panelen gemonteerd op hun schoolgebouw in de Eizingenstraat te Halle. Op elk van de panelen wordt een portret afgebeeld van een afstuderende leerling. De originele portretten werden gemaakt door Jan Vankeerberghen (leerkracht plastische opvoeding) in aquarel, chinese inkt en acrylverf en meten 30 op 30 cm en 40 op 40cm.

Jan Vankeerberghen : “We hebben geprobeerd om ons publiek in beeld te brengen zoals het is, er werden evenveel jonge mannen als vrouwen afgebeeld. Het zijn leerlingen die afstuderen in verschillende studierichtingen. Het idee groeide een tijdje terug, we willen al een hele tijd iets doen met de grote lege muur die uitgeeft op Eizingenstraat. We hopen hiermee het straatbeeld meer kleur te geven.”

Op de reuzeportretten staan: Joeri Van Tricht, Britt Dequanter, Sarah Zushi Yoka, Ajay Houbar, Maïté Marcelis en Robin Demesmaeker. Onderaan de grote portretten staat per portret een handgeschreven tekst van elke leerling, een boodschap, een woordje over de school of hoe ze de toekomst zien.