Samenwerking met bedrijven

Onze school werkt intensief samen met heel wat bedrijven ikv werkplekleren, stage, duaal onderwijs. Wij hechten heel veel belang aan deze samenwerking. Deze bedrijven adviseren ons, participeren in de evaluatie van onze leerlingen, ondersteunen ons pedagogsich project, ....

Enkele bedrijven op een rijtje :

BMW Belux, Audi Brussels, AZ Halle, Vanoverstraeten Gaasbeek, ....

 

 

Visie Stage

Wij bieden onderwijs op maat van de leerling. Samen met de coach gaat de leerling op zoek naar een stageplaats. Hierbij houdt de coach rekening met de talenten, interesses, capaciteiten en de woonplaats van de leerling.

Stages zijn vaak een eerste contact met de professionele wereld. Onze school streeft naar een win–winsituatie:

  • De leerling krijgt zicht op de verwachtingen en eisen van toekomstige werkgevers. Zo weet hij wat leeft op de werkvloer en de leerling doet ervaring op. De leerling moet bewust worden van zijn talenten en bereid zijn zichzelf te ontplooien. De leerling wordt gestimuleerd om zijn grenzen te verleggen. Voor de leerling-stagiair betekent dat ook een referentie op zijn/haar cv.
  • De bedrijven krijgen extra hulp en ontwikkelen via stagiairs een nieuwe kijk en nieuwe ideeën. Bovendien is een positieve werkervaring goed voor het imago van het bedrijf.

De coach stuurt de leerling permanent bij. Hierbij zijn zelfredzaamheid en zelfreflectie zeer belangrijk. De coach inspireert en begeleidt de leerling bij dit proces.

Niet alleen tijdens de stages maar ook op school krijgt de leerling de mogelijkheid om, in een veilige omgeving, talenten te ontdekken en te groeien.

De leerling is bewust dat levenslang leren een noodzaak is om mee te blijven draaien in onze maatschappij. Hetzelfde geldt voor onze coaches.