Waarom kiezen voor onze school ?

Onze school kiest als moto "leef je talent" 

 

Wij zijn ervan overtuigd dat elk kind talent heeft. Samen met u willen wij er voor zorgen dat uw kind zijn talenten ontdekt en ontwikkelt.
Onze school biedt elk kind een veilige omgeving met aandacht voor zorg en welbevinden.

Leerlingen die vandaag starten in onze school behoren tot de generatie Z, 'the digital natives'.  Deze digital natives zijn met de moderne technologie opgegroeid en gaan er vlotjes mee om. Natives zien technologie niet als exotisch maar als iets wat even dagelijks is als water. Als school kunnen wij niet achterblijven. Integendeel, onze taak is hierin duidelijk. Wij dienen leerlingen voor te bereiden op deze digitale wereld, met zijn oneindig veel mogelijkheden, maar ook met zijn gevaren. 

Wij zijn de weg van de digitalisering ingeslagen. Ons team wordt continue bijgeschoold en de overstap naar een digitaal systeem zoals smartschool en office 365 zijn hiervan een gevolg. Alle eerstejaars en tweedejaars werken verplicht met een laptop op school in een nieuwe flexibel project. (zie GENZ en Laptop in de klas). De volgende jaren werken we dit concept verder uit in de hogere jaren. 

Op het einde van de opleiding (derde graad) brengen wij uw zoon of dochter in contact met de bedrijfswereld en de volwassen maatschappij. Via o.a. duaal onderwijs en werkplekleren zullen er extra competenties en 21e eeuwse vaardigheden aangeleerd worden. 

Met deze bagage kan uw kind na de derde graad naar het hoger onderwijs of een loopbaan starten. Uw dochter of zoon is klaar voor de digitale en complexe wereld van morgen.

 

Elk kind is welkom !

 

Maggy Vankeerberghen

directeur

GO! technisch atheneum Halle