'Wonderlijk' GO! technisch atheneum Halle

GO! technisch atheneum Halle is wonderlijk mooi


Het gaat goed met het GO! technisch atheneum Halle. Ook al is het zomervakantie, de school staat niet stil.

 


Tijdens de zomermaanden werd er van 14 juli tot en met 27 juli gefilmd voor een nieuwe Ketnet reeks “Buck”. De nieuwe schoolgebouwen van de school worden zo het decor waarin een 16 jarige Elias, één van de hoofdpersonages in de serie naar een nieuwe school gaat. Verschillende leerlingen acteerden en figureerden ook mee als klasgenoot of medestudent van Elias. 
De nieuwe sportzaal en A-blok worden zo vereeuwigd op het witte doek.
Op 1 september start de school met drie nieuwe projecten: het project ‘GenZ’ start samen met 'laptop in de klas' voor de 1e jaars. In het vijfde jaar is de richting elektromechanica voor de eerste keer opgericht onder de onderwijsvorm duaal onderwijs.
De eerstejaars krijgen vanaf september les op maat. Dankzij het gebruik van een laptop kan elke leerling op zijn ritme leren. Leerlingen die het moeilijk hebben krijgen meer tijd, sterke leerlingen worden meer uitgedaagd en krijgen complexere opdrachten. GenZ staat voor Generatie Z. Generatie Z heeft nooit een wereld zonder internet en digitale media gekend. Het technisch atheneum heeft dat begrepen en stapt hierin mee.
De leerlingen van het 5e jaar worden opgeleid door school en bedrijfswereld samen. Hiervoor werkt de school samen met bedrijven uit de buurt zoals AUDI Brussels, Thyssen Krupp,... De theorie wordt aangeleerd op school of in het bedrijf en onmiddellijk toegepast in de praktijk. Om alle mogelijkheden voor toekomstige studies open te houden, kiest de school ervoor om extra wetenschappen aan te bieden. 
Vanaf september gaat de klas 6 sociale technische wetenschappen samenwerken met de stad Halle en zullen zij de editie 2017 van ‘Toernee Mondi’alle’ mee kleur geven. Deze klas organiseert een wereldfestival als afsluiter van de wereldmaand in November, deze zal doorgaan in het jeugdcentrum van de stad.
Het aantal inschrijvingen loopt ook zeer goed, er zijn nu al meer nieuwe leerlingen geteld tegenover vorig schooljaar, wat ongezien is aldus de directie.
Om nog eens te benadrukken dat de school met beide voeten in de wereld staat maakten de leerlingen van 6 sociale technische wetenschappen samen met leerkrachten een clip waarin het Halse leven bruisend wordt weergegeven. Het geheel werd voor het grootste deel in beeld gebracht door supertalent en jonge fotografe Kawtar Ouh, eveneens een leerling van het Technisch atheneum Halle. De passende muziek werd voorzien door de leerkracht muzikale opvoeding. In deze clip komen niet alleen leerlingen van de school aan bod maar wie goed kijkt zal ook enkele bekende Hallenaren herkennen.
Ook verschillende bewoners van Lucie Lambert te Buizingen werkten met veel plezier mee aan de clip. De school werkt al enkele jaren intens samen met dit rusthuis.
Van 16 augustus tot en met 31 augustus van 9u tot 12u (niet op zaterdag en zondag) zijn er nog inschrijvingen mogelijk, meer info over de school kan u vinden via de website: www.go-tahalle.be

Originele muziek & tekst: Colin Vearncombe 
Adaptatie tekst: Marijke Coppens
Adaptatie muziek: Jan Vankeerberghen
Gebracht door Jan Vankeerberghen
Label: BMG. The New Music Company
Publishing: GraMu.Consult 
Productie: GO! technisch atheneum Halle
Montage: Grafulu
Camerawerk: Kawtar Ouh 
Opname: Grafulu
Mastering: Uwe Teichert & Elektropolis
Met dank aan Lucie Lambert (Buizingen) en de stad Halle

http://go-tahalle.be

Tekst:

Wonderlijk

Hier sta ik en ik kijk omhoog
De zon verwamt mijn huid
En dromen vallen zacht
Vogels in vlucht en waar ik ook kijk
Er is zoveel magie,
Maar niet voor mij.

Waarom nog vragen
Om dagen vol zonneschijn
In maanlicht zal ik staan

En zonder waan en droom
Want het leven is wonderlijk mooi
En zonder lach en traan
Het is zo wonderlijk allemaal

Je kijkt naar de zon
Wind speelt met je haar
Hoe eenzaam sta je daar
Niemand die jou wil
Maar ik wil een vriend
Ja, ik zoek een vriend
Die samen met me lacht
En eenzaamheid verjaagt

Waarom nog vragen
Om dagen vol zonneschijn
In maanlicht zal ik staan

En zonder waan en droom
Want het leven is wonderlijk mooi
En zonder lach en traan
Het is zo wonderlijk allemaal

Ik wil een vriend
Ja, ik zoek een vriend
Die mij gelukkig maakt
Niet zo alleen...

Waarom nog vragen
Om dagen vol zonneschijn
In maanlicht zal ik staan

En zonder waan en droom
Want het leven is wonderlijk mooi
En zonder lach en traan
Het is zo wonderlijk allemaal

Zo wonderlijk mooi
Zo wonderlijk mooi
Zo wonderlijk mooi