Je bent verantwoordelijk, sociaal en je hebt zin voor initiatief. Je bent spontaan, creatief en je hebt een groot inlevingsvermogen. Je werkt graag in team. Dan is het 7de jaar Kinderzorg zeker iets voor jou. De kinderbegeleider helpt de kinderen op verkenning te gaan, te experimenteren en hun grenzen te verleggen.
Je staat in voor de dagelijkse opvang, verzorging en begeleiding van kinderen. De omgang met peuters, kleuters en opgroeiende kinderen vereist enkele pedagogische inzichten, inzicht in het gedrag van kinderen en een open communicatieve houding.
Kinderen opvangen houdt in dat je hen verzorgt, met hen speelt, hun creativiteit stimuleert en dit in een ongedwongen, huiselijke sfeer. Je komt ook in contact met ouders en leert met hen omgaan en communiceren.

Dit alles komt aan bod in de specifieke vakken op school, maar ook tijdens de stagemomenten in verschillende omgevingen zoals het kinderdagverblijf, de school en de buitenschoolse opvang. Daarnaast krijg je ook nog heel wat algemene vakken.
Eén van je taken is om te zorgen voor een kindvriendelijk ingerichte binnen- en buitenruimte zodat kinderen zich kunnen uitleven in een aangename leefomgeving. Je verricht ook huishoudelijk werk en staat in voor het opruimen van de opvangruimte. Je bent verantwoordelijk voor het verzorgings- en spelmateriaal, de maaltijden en de verschillende vrije of geleide spelactiviteiten.

Ben je dol op kinderen en wil je een loopbaan in deze sector, dan heten we jou graag welkom in deze richting!

Vakken uren
AV Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer 2
AV Frans 2
AV Project algemene vakken 6
AV Lichamelijke opvoeding 2
TV/PV ICT&Media 2
TV/PV Opvoedkunde 6
TV/PV Verzorging 2
Pv Stage huishoudkunde 14