De eerste schooldag is maandag 1 september 2025.
1 september is het zover! Iedereen wordt op school verwacht en verzamelt op de speelplaats waar de klasindeling gebeurt. Om de nieuwelingen van het 1ste jaar goed te kunnen opvangen worden zij samen met het 2e jaar om 8.30u verwacht. De oudere leerlingen komen iets later:
Voor alle duidelijkheid:
De eerste voormiddag wordt het samen met de klasbegeleider voor iedereen voornamelijk een administratieve bezigheid: afspraken maken, klassenlijsten worden gemaakt, agenda’s uitgedeeld, lessenroosters worden doorgegeven, formulieren worden meegegeven, …
Alles wordt zodanig geregeld dat je de volgende schooldag écht kan beginnen. We eindigen de eerste schooldag om 12u05. Vanaf de 2e schooldag volgen we het lessenrooster. De eerste schooldag heb je enkel je boekentas met daarin papier en schrijfgerief nodig of je laptop netjes opgeborgen in de laptoptas. In de loop van de eerste schoolweek zal je van elke leerkracht te horen krijgen welk materiaal je eventueel nog nodig hebt. Koop dus niet te veel op voorhand.
De eerste schooldag heb je enkel je boekentas met daarin papier en schrijfgerief nodig of je laptop netjes opgeborgen in de laptoptas.
In de loop van de eerste schoolweek zal je van elke leerkracht te horen krijgen welk materiaal je eventueel nog nodig hebt. Koop dus niet te veel op voorhand.
De lessen starten elke dag om 8:30. Afhankelijk van het lessenrooster zal je dag aflopen om 15:25 of 16:15.
De lessen duren telkens 50 minuten. In de voor- en namiddag is er een pauze voorzien. Tijdens de pauze heb je de tijd om naar de wc te gaan, iets te eten en te drinken.
Flexuren, project- of praktijklessen plaatsen we zo veel mogelijk aaneensluitend.
Woensdagnamiddag is er geen school.
8:30 – 9:20 | lesuur 1 |
9:20 – 10:10 | lesuur 2 |
10:10 – 10:25 | pauze |
10:25 – 11:15 | lesuur 3 |
11:15 – 12:05 | lesuur 4 |
12:05 – 12:55 | Middagpauze/lesuur 5 |
12:55 – 13:45 | Middagpauze/lesuur 6 |
13:45 – 14:35 | lesuur 7 |
14:35 – 15:25 | lesuur 8 |
15:25 – 16:15 | lesuur 9 |
De leerlingen maken gebruik van Microsoft Teams voor de dagelijkse lessen, opdrachten en andere klasgerelateerde zaken. Elke leerling wordt voor elk vak lid van een digitaal klasteam. In dit vakspecifieke team kan de leerling heel wat zaken terugvinden over de lessen en opdrachten. Denk aan lesmateriaal, Powerpoints, extra documenten, verbetersleutels, …
De leerkracht kan bestanden en documenten in verband met de lessen uploaden, opdrachten toewijzen, berichten sturen naar de hele klas en zo veel meer.
Daarnaast is er ook de chat-functie om te communiceren met de leerkracht.
De mogelijkheden van Teams zijn eindeloos in onze schoolomgeving. Alles zit binnen handbereik in één omgeving. Langs deze weg zullen de opdrachten verdeeld worden door de leerkrachten. Deze zullen dan zichtbaar worden in de opdrachtenfunctie van Teams. Indien
nodig zal via deze app afstandsonderwijs gegeven worden. Videolessen worden dan ingepland via de agenda in Teams.
Ook het leerlingenportaal is toegankelijk vanuit Teams. Je vindt de knop linksboven in de app. Hier kan je ook Smartschool terugvinden bij de tabbladen.
Aan elk digitaal klasteam is er ook een digitaal notitieblok verbonden. Voor elk vak is er dus een OneNote notitieblok waar de leerling de cursus te zien krijgt. OneNote wordt in de klas gebruikt als digitale cursus. In dit programma bewaart de leerling alle projecten of vakcursussen gedurende de komende schooljaren. Je hoeft het werk nooit op te slaan; OneNote doet dit automatisch.
CloudClass is het digitale platform dat ontworpen is om leerlingen en ouders te helpen bij het volgen van de voortgang van de leerling via evaluaties.
Ouders en leerlingen van het 1ste tot en met het 6de jaar kunnen in CloudClass de volgende informatie raadplegen:
Ouders kunnen inloggen in CloudClass met itsme, een sms of app van de overheid of de identiteitskaartlezer via de knop ‘Vlaamse overheid’.
Leerlingen vinden CloudClass in hun Teams applicatie, die ze ook dagelijks in de klas gebruiken.
Voor het 7de jaar gebruiken we het Skore puntenboek van Smartschool. Op Smartschool is het rapport (punten dagelijks werk en examens – attitude) constateerbaar. De registratie van afwezigheden verloopt voor alle jaren via Smartschool.
Op onze website vindt u een overzicht van alle relevante digitale platformen, specifiek voor leerlingen, ouders en leerkrachten.
📚 Leerlingen vinden hier toegang tot alle educatieve platformen die ze nodig hebben voor hun lessen en taken. Denk aan Smartschool, CloudClass, Office 365, het leerlingenportaal en hun school-e-mail.
👨👩👧👦 Ouders vinden hier alle nodige informatie om het leerproces van hun kind op te volgen. Dit omvat Ouderstart, Smartschool, CloudClass, Teams voor ouders, het leerlingenportaal, nieuws en documenten, handleidingen en onze Facebookpagina. Indien u als ouder geen toegang hebt tot CloudClass of het leerlingenportaal, kunt u dit aanvragen via dit formulier. Wij controleren bij elke aanvraag de juistheid om de gegevens van onze leerlingen te beschermen.
🎓 Leerkrachten hebben toegang tot alle essentiële tools voor lesvoorbereiding, administratie en professionele ontwikkeling. Dit omvat Smartschool, CloudClass, Teams, documentatie en training, professionalisering, handleidingen en Viva Learning. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van Office 365, het personeelsportaal, het leerlingenportaal, SharePoint, de agenda, e-mail, OneDrive en het afdrukcentrum.
Klik hieronder en navigeer naar de juiste pagina die bij jou past.
Leerlingen die kookles volgen krijgen 2 facturen per jaar voor de grondstoffen. Eén voor de periode van september tot december en een tweede voor de periode van januari tot juni.
Alle didactische uitstappen worden verrekend via de schoolfactuur.
Aankoop van veiligheidskleding wordt verrekend via de schoolfactuur.
Voor de lessen Lichamelijke Opvoeding is volgende kledij verplicht: een T-shirt met schoolembleem, zwarte broek, witte sokken, witte sportschoenen. De T-shirt koop je aan op school. Deze worden besteld bij inschrijving en worden verrekend via de schoolfactuur. Indien gewenst kan u meer dan één T-shirt bestellen.
Leerlingen van het 1e tot en met het 7e jaar dienen een schoollaptop te hebben. Deze kan je huren. Uitgebreide informatie hierover kan je hier vinden.
Door leren zichtbaar te maken zorgt GO! technisch atheneum Halle voor maximale leer- en ontwikkelingskansen voor iedereen. Wij streven ernaar dat leerlingen ten allen tijde zicht hebben op hun groei, behaalde doelen, behaalde competenties. Daarenboven wensen wij dat leerlingen inzicht krijgen in hun persoonlijkheid, sterktes en talenten, groei, … Dat leerlingen in staat zijn om hun eigen functioneren te analyseren en bij te sturen waar nodig. Zo werken we aan de feedbackgeletterdheid van de leerlingen.
Het leerproces verloopt in drie fasen. Tijdens de voorbereidingsfase communiceren we de leerdoelen aan de leerling. Dit wil zeggen dat de leerling steeds een oplijsting van de leerdoelen, verbonden aan een bepaalde les, zal terugvinden in zijn cursus in OneNote of bij de opdracht in teams. Nadien volgt de uitvoeringsfase: de leerling voert de taak of opdracht uit, en kan mogelijk feedback krijgen van de leerkracht tijdens het werken. Nadat de les is afgewerkt volgt de reflectiefase. De leerling reflecteert op het behaalde leerresultaat, hoe hij of zij hiertoe is gekomen, of dit een opdracht was die hem goed lag, enzovoort. Ging deze concrete toets, taak of opdracht niet zo goed? Dan kan er met de leerkracht ook een remediëring worden afgesproken.
We werken met doelstellingen en geen punten. Je zal deze doelstelling terugvinden in jouw lesmateriaal in OneNote, en in de overzichten in CloudClass. Elk doel wordt opgedeeld in concrete en haalbare subdoelen en verwoord in een voor de leerling begrijpbare zin. Subdoelen kunnen aangereikt of behaald worden. Een aangereikt subdoel is in de klas aan bod gekomen, bijvoorbeeld de leerkracht heeft er al over gesproken, maar jij hebt het nog niet behaald bij een evaluatie. Je moet dus nog bewijzen dat jij dit subdoel voldoende beheerst. Het behalen van alle subdoelen onder een bepaald leerdoel resuleert in het behalen van dat leerdoel.
We evalueren het hele jaar door op twee verschillende manieren: Tijdens het schooljaar evalueren we regelmatig over het leerproces van de leerling. Dit zijn bijvoorbeeld. toetsen, taken, oefeningen, opdrachten in de klas, observaties, … Deze evaluaties dienen om het leren bij te sturen.
Op het einde van een periode, bijvoorbeeld een semester of schooljaar, gebruiken we evaluaties gericht op het afsluiten van een leerperiode. Het gaat dan over examens, projectbeoordelingen, presentatie eindwerken, … Op basis van deze evaluaties maken we een beoordeling over de periode.
Zelfevaluatie speelt een essentiële rol doordat leerlingen regelmatig momenten krijgen om kritisch te reflecteren op hun werk, vaardigheden en attitudes, waardoor ze bewustzijn ontwikkelen over hun leerproces en prestaties. Ze leren objectief naar zichzelf te kijken, sterke punten te herkennen en gebieden te identificeren waar ze kunnen groeien, zo leren ze om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen succes en gerichte verbeteringen te maken.
Bij peerevaluatie beoordelen leerlingen elkaar. Doordat leerlingen feedback kunnen geven en ontvangen van hun medeleerlingen, ontwikkelen ze beoordelingsvaardigheden en het vermogen om constructieve feedback te geven en te ontvangen. Dit bevordert een positieve en ondersteunende leeromgeving waarin leerlingen van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen helpen groeien.
Feedback geven is een continu proces. Toch maken we enkele momenten op het jaar vrij om dieper in gesprek te gaan met leerlingen en ouders. Tijdens deze gespreken komen volgende items aan bod: welbevinden, talenten, groei, remediëring, oriëntering, loopbaan, …
Er zijn vier leerlingencontacten per jaar. Deze vinden plaats in de periodes oktober, december, maart en juni. De concrete data zijn terug te vinden via de schoolkalender op het leerlingenportaal. Op deze momenten is er tijd om uitgebreider in te gaan op de feedback. De klasbegeleider of leerkracht(en) gaan met de leerling in gesprek, en waar nodig worden er afspraken gemaakt voor remediëring. Een oudercontact volgt steeds na een leerlingencontact.
De klassenraad bestaat uit de leerkrachten van de klas, leerlingbegeleiding en directie. Tijdens de deliberatie bepaalt de klassenraad of een leerling al dan niet geslaagd is. Het slagen van een leerling wordt bepaald door het behalen van voldoende en/of essentiële doelen in relatie tot het geheel van te behalen doelen.
Daarbij houdt de klassenraad ook rekening met verschillende aspecten van het leerlingendossier die invloed kunnen hebben op de prestaties van de leerling. De nadruk ligt op het positieve en de sterke kanten van de leerling, die dienen als basis voor een weloverwogen beslissing en advies. De beoordeling van de leerling is gebaseerd op hun algehele ontwikkeling en talenten.
Elke leerling ingeschreven in onze school dient zich te houden aan het schoolreglement.
GO! technisch atheneum Halle
Kluisstraat 1, 1500 Halle
info@go-tahalle.be
02 361 59 59
Het GO! technisch atheneum Halle geeft elke individuele leerling de kans om zijn of haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen.
© Copyright 2025 | GO! technisch atheneum l Halle