Praktische informatie

Schrijf je hier in

U vult thuis het online inschrijvingsformulier in en boekt op het einde van het formulier een afspraak in met de leerlingbegeleider. Zij overlopen later (al dan niet digitaal) met u het inschrijvingsdossier om over te gaan tot de definitieve inschrijving op onze school.

Inschrijvingsvoorwaarden

Voor een inschrijving is de aanwezigheid van tenminste één ouder die voor de nieuwe leerling verantwoordelijk is noodzakelijk. Indien dit niet het geval is kan er enkel informatie worden gegeven. Beide ouders dienen het schoolreglement te ondertekenen voor akkoord.

Om geen fouten te maken dient u bij de inschrijving ook het attest, getuigschrift en rapport van het voorbije schooljaar of laatst gevolgde schooljaar bij te hebben.

Om administratieve redenen vragen wij ook de identiteitskaart bij te hebben.

In bepaalde omstandigheden, bv. geen aanwezigheid van attest of onduidelijke overgangen van studierichting, kan er twijfel optreden over de inschrijving en zal een beslissend gesprek met de directie noodzakelijk zijn. In dat geval zal u gevraagd worden een nieuwe afspraak te maken met de directie om samen met haar over te gaan tot een definitieve inschrijving.

Alle leerlingen die inschrijven in onze school dienen een laptop aan te kopen of te huren via de school. Een eigen toestel wordt niet toegelaten. Bij inschrijving dient u de keuze te maken tussen aankoop of huur. Meer informatie over het toestel, kostprijs en meer kan u vinden op deze pagina.

De website www.onderwijskiezer.be kan je helpen bij het maken van een goede keuze.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Het station van Halle en de bushaltes liggen op wandelafstand van het GO! technisch atheneum Halle.

Abonnementsformulieren voor openbaar vervoer krijg je bij de inschrijving of later op het secretariaat.

De busabonnementen worden je thuis gestuurd. De treinabonnementen haal je af in het station. Reken op een leveringstermijn van ongeveer één week!

Fietsen & bromfietsen

De fietsen en bromfietsen worden gestald op een voorziene plaats binnen de school.

Auto

Leerlingen die met de auto naar school komen, kunnen geen gebruik maken van de schoolparking. Zij dienen hun wagen te parkeren op de openbare weg.

De eerste schooldag

De eerste schooldag is vrijdag 1 september 2023.

Verloop

1 september is het zover! Iedereen wordt op school verwacht en verzamelt op de speelplaats waar de klasindeling gebeurt. Om de nieuwelingen van het 1ste jaar goed te kunnen opvangen worden zij samen met het 2de jaar om 8.30u verwacht. De oudere leerlingen komen iets later:

Voor alle duidelijkheid:

  • 1ste graad: 8u30
  • 2de graad: 9u30
  • 3de graad: 10u30

De eerste voormiddag wordt het samen met de klastitularis voor iedereen voornamelijk een administratieve bezigheid: afspraken maken, klassenlijsten worden gemaakt, agenda’s en boeken uitgedeeld, lessenroosters worden doorgegeven, formulieren worden meegegeven…

Alles wordt zodanig geregeld dat je de volgende schooldag écht kan beginnen. De lessen eindigen de eerste schooldag om 12u05

Praktisch

De eerste schooldag heb je enkel je boekentas met daarin papier en schrijfgerief nodig of je laptop netjes opgeborgen in de laptoptas.

In de loop van de eerste schoolweek zal je van elke leerkracht te horen krijgen welk materiaal je eventueel nog nodig hebt. Koop dus niet te veel op voorhand.

Wat je verder nog nodig hebt kan je hier lezen.

Onze dagindeling

Lesuren

De lessen starten elke dag om 8:30. Afhankelijk van het lessenrooster zal je dag aflopen om 15:25 of 16:15.

De lessen duren telkens 50 minuten. In de voor- en namiddag is er een pauze voorzien. Tijdens de pauze heb je de tijd om naar de wc te gaan, iets te eten en te drinken.

Flexuren, project- of praktijklessen plaatsen we zo veel mogelijk aaneensluitend.

Woensdagnamiddag is er geen school.

8:30 – 9:20lesuur 1
9:20 – 10:10lesuur 2
10:10 – 10:25pauze
10:25 – 11:15lesuur 3
11:15 – 12:05lesuur 4
12:05 – 12:55Middagpauze/lesuur 5
12:55 – 13:45Middagpauze/lesuur 6
13:45 – 14:35lesuur 7
14:35 – 15:25lesuur 8
15:25 – 16:15lesuur 9

Laptop in de klas

Sinds schooljaar 2017-2018 werken we met het project “laptop in de klas”. Elke leerling van het 1e tot en met het 7e jaar dient de lessen te volgen met een eigen laptop. De school kiest voor een specifiek type toestel dat alle leerlingen gebruiken.

Bekijk hier de algemene infobrochure (inclusief laptop in de klas) voor schooljaar 2023-2024.

Houd er rekening mee dat er nog kleine aanpassingen kunnen plaatsvinden en dat, indien nodig, een bijgewerkte versie van de brochure opnieuw gepubliceerd zal worden.

Opgelet!

Vanaf heden is enkel de optie huren nog mogelijk voor schooljaar 2023-2024.

Laptopbalie

De laptopbalie zal tijdens de zomervakantie van 2023 de volgende dagen open zijn:

Woensdagnamiddag is er geen school.

3 juli 2023 –
4 juli 2023
08:30 – 12:05
28 – 31 augustus 202308:30 – 12:05

De leerling kan langskomen om zijn of haar oude laptop in te leveren of om de laptop los te koppelen.

Digisprong

Vlaanderen grijpt de coronacrisis aan om in het kader van het relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’ een bedrag van 375 miljoen euro te investeren in een grote Digisprong. Deze middelen zijn afkomstig van het Europees Herstelfonds uit de coronacrisis en moeten binnen de 3 jaar aangewend zijn. Dit is een eenmalige injectie om de digitale kloof te dichten in het onderwijs Vlaanderen. Wij zullen dit budget gebruiken om alle leerlingen een korting te verrekenen op hun toestel, de korting zal gespreid worden over meerdere schooljaren en zal worden verrekend via de schoolfactuur. Deze korting wordt automatisch verrekend op laptops gehuurd of gekocht via de school.

Help, ik start in het 6e (TSO) of 7e (BSO)!

Leerlingen die in starten in het 6e jaar TSO of 7e jaar BSO zijn uitzonderlijk, gelieve hiervoor contact op te nemen met onze ICT-dienst via laptopbalie@go-tahalle.be , dan bekijken we samen wat voor jou de beste oplossing is.

Vaardigheden voor vandaag en de toekomst

ICT heeft in de laatste decennia een snelle ontwikkeling gekend. Ondertussen zijn ICT-toepassingen ver doorgedrongen tot ons dagelijks leven. Denk maar aan de Smartphone, PC-banking, tax-on-web, …

Onze school wil de leerlingen opleiden voor deze maatschappij en dit vereist dan ook dat wij hen nieuwe en andere vaardigheden aanleren. Dit is ook belangrijk in hun latere job. Deze vaardigheden worden vaak ‘21e eeuwse vaardigheden’ genoemd.

Sommige jongeren verwerven een deel van deze vaardigheden buiten de schoolmuren, voor andere is meer ondersteuning vanuit de school vereist. Dit is niet voor elke jongere in dezelfde mate. Andere vaardigheden hebben duidelijk een plaats op onze school.

  • Kritisch denken
  • Creatief denken
  • Probleem oplossen
  • Computational thinking
  • Informatievaardigheden
  • ICT-basisvaardigheden
  • Mediawijsheid
  • Communiceren
  • Samenwerken
  • Sociale en culturele vaardigheden
  • Zelfregulering
  • ICT heeft hierin een duidelijke plaats.

Voordelen

Wat zien wij als voordelen van het gebruik van een laptop in de klas?

Op een correcte wijze en kritisch leren opzoeken via internet.
Technologie leren gebruiken op een gepaste wijze. Dat is ook leren omgaan met de stroom informatie die wij tegenwoordig binnenkrijgen via (sociale) media. Dus ook leren om dit zelf te beheersen in het dagelijks leven.
Lesmateriaal bijvoorbeeld als video kan thuis bekeken worden, waardoor er in de klas meer tijd is voor praktijk en oefeningen. Dit principe is gekend als ‘flipping the classroom’. De rol van huiswerk thuis en theorie op school is dus omgedraaid. De leerling heeft daardoor de mogelijkheid om in de les aan opdrachten te werken en de leerkracht aan te spreken bij moeilijkheden.
Leerlingen kunnen thuis verder samenwerken met medeleerlingen via het online platform.
Leerlingen kunnen steeds aan alle lesmateriaal en kunnen op eigen tempo herhalen of oefenen.
Elke leerling heeft dezelfde laptop, dus elke leerling heeft dezelfde mogelijkheden.
Leerlingen die thuis geen of een slechte internetverbinding hebben kunnen met hun laptop werken in het Open Leercentrum (OLC) van de school. Deze open ruimte op de eerste verdieping van de A-blok is voorzien van Wi-Fi en staat steeds ter beschikking van onze leerlingen.
We streven ernaar om te besparen op kopieën en handboeken. Dit is ook een project op langere termijn. De uitgeverijen van schoolboeken hebben jaar na jaar meer digitaal lesmateriaal beschikbaar.

Het engagement van de school

Wij verwachten zowel van de ouders als van de leerling een inspanning. De leerling is verantwoordelijk voor het toestel, en ook de kosten worden gedragen door leerling en ouders.

Daar tegenover stellen wij ons eigen engagement:

Wij hebben een uitgebreid ICT-beleid waarin we jaar na jaar de evolutie opvolgen, onze acties plannen en onszelf bijsturen.
Elke leerkracht op onze school wordt opgeleid, zowel op technisch vlak (correct werken met software) als pedagogisch.
De school beheert de software en de online platformen.
De leerling en leerkracht hebben een eigen laptop, de school zorgt ervoor dat elk klaslokaal is uitgerust met alle overige ICT-infrastructuur. Concreet wil dat zeggen dat we ernaar streven elk klaslokaal te voorzien van Wi-Fi en een beamer of Smartboard.

Iedereen dezelfde laptop!

De school kiest bewust voor een uniform toestel voor alle leerlingen. Om die reden staan we leerlingen niet toe een laptop van thuis te gebruiken.

Een grotere hoeveelheid wil zeggen een betere aankoopprijs.
Iedereen gelijk = geen afgunst tussen leerlingen.
Niet alle ouders zijn in de mogelijkheid hun zoon of dochter te helpen bij een defect van een eigen toestel, daarom neemt de school deze bekommernis volledig over door gestandaardiseerd te werken met alle leerlingen.
Kan het probleem toch niet onmiddellijk opgelost worden, dan krijgt de leerling een gelijkaardig toestel in bruikleen, zodat hij of zij verder kan met een vertrouwd toestel. Dit garandeert continuïteit, wat uiterst belangrijk is in een les, bij een toets of tijdens een examen.
Leerlingen en leerkrachten kennen elkaars toestel en helpen elkaar.
De laptop is een professioneel toestel:

Inclusief servicepakket van de leverancier. Dit is een garantie waaronder onderhoud en herstelling vallen.
Kwalitatief zwaarder gebouwd dan de standaard consumententoestellen: een stevig toestel voor intensieve verplaatsingen door actieve jongeren om schadegevallen te beperken.

Bezoek de platformen

CloudClass

De CloudClass app biedt leerlingen van het 1ste tot en met het 5de jaar de volgende zaken: Leerlingvolgsysteem (LVS), raadplegen van je resultaten en evaluatie, berichten naar ouders, …

Ga naar het CloudClass platform.

Smartschool

Voor het 6de en het 7de jaar gebruiken we het Skore puntenboek van Smartschool.
Op Smartschool is het rapport (punten dagelijks werk en examens – attitude) constateerbaar.
Het leerlingvolgsysteem en de registratie van afwezigheden verloopt voor alle jaren via de CloudClass app.

Office 365

De leerlingen maken gebruik van Microsoft Teams voor de dagelijkse lessen, opdrachten en andere klasgerelateerde zaken. Elke leerling wordt voor elk vak lid van een digitaal klasteam. In dit vakspecifieke team kan de leerling heel wat zaken terugvinden over de lessen en opdrachten. Denk aan lesmateriaal, Powerpoints, extra documenten, verbetersleutels, …

Aan elk digitaal klasteam is er ook een digitaal notitieblok verbonden. Voor elk vak is er dus een OneNote notitieblok waar de leerling de cursus te zien krijgt.

We maken ook gebruik van SharePoint. Digitale platformen waar leerkrachten, directie, administratief personeel, ICT-personeel, opvoeders en leerlingen communiceren.
De ouders krijgen een gratis login. Via deze weg kunnen ouders communiceren met alle personeelsleden. Naast deze elektronische agenda zal elke leerling nog een papieren agenda ontvangen. Deze dient als back-up en als communicatiemiddel met de ouders of voogd.

Ouders kunnen de specifieke communicatie voor de leerlingen volgen via het leerlingenportaal op Microsoft Teams. Ze kunnen deze communicatie ook volgen in de Teams app of website van de klas van het kind met hun gast account.

Indien u als ouder geen toegang hebt tot CloudClass of het leerlingportaal, dan kan u deze aanvragen via onderstaand formulier. Wij controleren bij elke aanvraag de juistheid om de gegevens van onze leerlingen te beschermen.

Schoolmateriaal

Werkmaterialen en grondstoffen

Leerlingen die kookles volgen krijgen 2 facturen per jaar voor de grondstoffen. Eén voor de periode van september tot december en een tweede voor de periode van januari tot juni.

Didactische uitstappen

Alle didactische uitstappen worden verrekend via de schoolfactuur.

Veiligheidskledij en werkkledij

Aankoop van veiligheidskleding wordt verrekend via de schoolfactuur.

Turnkledij

Voor de lessen Lichamelijke Opvoeding is volgende kledij verplicht: een T-shirt met schoolembleem, zwarte broek, witte sokken, witte sportschoenen. De T-shirt koop je aan op school. Deze worden besteld bij inschrijving en worden verrekend via de schoolfactuur. Indien gewenst kan u meer dan één T-shirt bestellen.

Laptop

Leerlingen van het 1e tot en met het 7e jaar dienen een schoollaptop te hebben. Deze kan je huren. Uitgebreide informatie hierover kan je hier vinden.

Hoe wij evalueren

Binnenkort delen we meer informatie over ons evaluatiesysteem dat gebaseerd is op doelstellingen in plaats van punten. Bij ons op school geloven we dat leren een continu proces is waarbij de focus ligt op persoonlijke groei en ontwikkeling. In plaats van traditionele cijfers te gebruiken, streven we ernaar om studenten te beoordelen op basis van hun voortgang in het bereiken van specifieke leerdoelen. Binnenkort vind je hier meer gedetailleerde informatie over hoe we evalueren en hoe we ervoor zorgen dat elke student de mogelijkheid heeft om zijn of haar volledige potentieel te bereiken.

Ons reglement

Elke leerling ingeschreven in onze school dient zich te houden aan het schoolreglement.

Leefregels

  1. Je komt op tijd. Telaatkomers worden geregistreerd en na 3x te laat komen moet je de dag erna om 8u op school zijn. Als je dan niet komt opdagen, zonder geldige reden, volgt er een woensdagnamiddagstrafstudie.
  2. Je leeft steeds de veiligheidsvoorschriften na.
  3. Bij afstandsonderwijs houd je je aan de gemaakte afspraken.
  4. Bij het belsignaal wacht je op de afgesproken plaats. Je gaat samen met je klasgroep en begeleider naar het lokaal.
  5. Je gedraagt je rustig en beleefd tegenover personeelsleden en medeleerlingen.
  6. Op school en tijdens uitstappen praat je beschaafd Nederlands.
  7. Je hebt het nodige materiaal bij je. Je draagt zorg voor je eigen materiaal, dat van anderen en dat van de school.
  8. Je verlaat het lokaal pas als je daarvoor de toestemming hebt. 
  9. Je eet en drinkt enkel tijdens de pauzes. Afval gooi je gesorteerd in de vuilnisbak. 
  10. Je rookt niet op school of op het schooldomein. 
  11. Het gebruik van elektronica (GSM, Ipod, …) tijdens de lestijden is verboden. Dit kan enkel tijdens de pauzes, middagpauze en studie (indien toegelaten door de toezichthouder). Het filmen en fotograferen van derden zonder toestemming en het misbruik van sociale media, is een inbreuk op de privacy wetgeving.
  12. Je laptop wordt tijdens de lessen enkel gebruikt voor pedagogische doeleinden en moet vervoerd worden in zijn beschermhoes en in een boekentas.
  13. Bij het definitief verlaten van onze school dient de laptop vóór vertrek ingeleverd te worden aan de Laptopbalie om de administratie af te handelen.
  14. Je verwittigt de school vóór 8u30 bij afwezigheid en wettigt elke afwezigheid onmiddellijk bij terugkomst bij je opvoeder.
  15. Hoofddeksels zijn niet toegestaan.
  16. Je respecteert het refterreglement.
  17. Je bent rustig en blijft zitten tijdens de studie-uren. Taken worden in stilte gemaakt.
  18. Naar het toilet ga je voor of na de les.
  19. Je bent rustig, je blijft niet rondhangen en je zorgt voor een propere buurt. 
  20. De leerlingbadge is strikt persoonlijk. Misbruik hiervan zal in tucht gesanctioneerd worden. Je gebruikt je badge bij het binnenkomen en het verlaten van de school.
  21. Je kleedt je gepast volgens de richtlijnen van het schoolreglement.