Vanaf 1 september 2017 startten wij met de nieuwe onderwijsvorm 'DUAAL LEREN'

Voor de studierichting Elektromechanica (TSO) hebben wij gekozen om deze voortaan duaal aan te bieden. De leerlingen van het 5e jaar worden opgeleid door school en bedrijfswereld samen. De theorie wordt aangeleerd op school of in het bedrijf en onmiddellijk toegepast in de praktijk. Om alle mogelijkheden voor de toekomst open te houden, bieden wij de optie wetenschappen aan.

Lessentabel: Aardrijkskunde (1), Engels (2), Frans (2), Geschiedenis (1), LBV (2), Lichamelijke opvoeding (2), Nederlands (2), Wiskunde (4), Chemie (1), Specifieke vakken/stage - modulair (18)

Vanaf 1 september 2020 bieden wij 3 nieuwe duale studierichtingen aan. Zie verder 3e graad BSO duaal

DUAAL LEREN = LEREN²

In het duaal leertraject Elektromechanische Technieken (EMT) combineer je het beste uit twee werelden: leren op school en leren op de werkplek. Je krijgt in een minimum aan tijd een sterke theoretische basis én een fikse dosis praktijkervaring mee. Zo komt boekenkennis tot leven!

Op school krijg je nog steeds de algemene vorming. Vakken als geschiedenis, Frans, wiskunde en LO blijven gewoon op het menu staan.

Het grote verschil met het klassieke leertraject is dat je de technische kennis, die je op school leert, meteen omzet in de praktijk in een technologiebedrijf in jouw buurt. Je ontwikkelt zo nog tijdens je studies relevante ervaring op de werkplek én je houdt je slaagkansen in het hoger onderwijs open: meteen een flinke stap voor op je leeftijdgenoten!